Goldenlady

lunes, julio 25, 2005

Històries al TMB II


Baixo a Ciutadella- Vila Olímpica. La calor de l'andana és horrible. La gent satura les escales automàtiques. Estic cansada, prefereixo seguir el tap. Davant meu un noi amb unes xancletes de goma trencades, uns pantalons de xandall bruts, una samarreta amb dos forats petitons a l'esquena, de color taronja. Molt moreno o brut, i els cabells molt despentinats, és un glaó per sobre meu, però a la meva esquerra.

Davant d'ell una iaia de cabells blancs, tallats curtets. Du una brusa blanca amb floretes blaves, molt entallada, el moneder a la mà, una faldilla per sota els genolls de color blau marí, d'aquelles que duen una altra capa a sota molt brillant i fina. Espardenyes de color blau, l'esquena lleugerament corbada, recolza la mà dreta a la cinta de goma que fa de barana. És dos glaons per sobre meu, just al meu davant.

El noi sacseja el cap com si se li caigués de la son. Es fixa en ella. Tomba el cap en la seva direcció i aixeca la mà dreta. Li agafa una punta de la faldilla i li toca, amb tota la mà. Té la boca oberta i els ulls mig tancats, i una expressió idiota i malalta. Ella no se'n adona. Li va resseguint la faldilla, li deixa un rastre marró.

L'escala s'acaba i la faldilla llisca de la seva mà. Ella camina sense saber. Ell es queda enrera. M'estremeixo.