Goldenlady

martes, julio 05, 2005

17:25.
Agafo el 41 a la plaça Francesc Macià.
Com que no m'agrada anar d'esquenes, he de caminar fins al final de l'autobús per a seure.
Hi ha un noi d'uns vint-i-set o vint-i-vuit anys. Prim, remena alguna cosa al seient buit. Aixeca la vista i em somriu: "Vols seure?". "Sí". Embolica una ampolla de vi negre oberta amb un tros de roba fosca. "És qüestió de refrigeració", em diu. "Tranquil, sóc pacient".
Acaba amb l'ampolla i buida el seient de coses. M'assec. Es posa a mirar per la finestra, i va fent glops de vi, entre singlot i singlot. Porta una samarreta negra sense mànigues, el cap rapat, una esgarrapada al canell de la mà dreta. Una mica de barba. Té les mans molt maques.
S'acarona una galta mentre mira per la finestra i es pren el vi. Una gota d'aigua que no sé d'on surt li rellisca pel braç. A vegades riu i em vé una bafarada de vi i vomitat.
Mira el mòbil impacient. El torna a guardar, i tapa l'ampolla i la posa a la motxilla. Treu un camel, i se'l posa a la boca, com per matar el cuc. Continua sacsejant les espatlles pel singlot.
Ofereix el seu seient a dues iaies que avancen pel passadís, però algú altre cedeix el lloc i es queda. Se li cau el camel, i em mira i somriu. I l'agafa.
M'aixeco, i baixo de l'autobús.
Em repugna i m'entendreix.